Autorităţile din Istanbul au expulzat peste 15.000 de imigranţi ilegali în mai puţin de trei săptămâni

Publicat:

Peste 15.000 de imigranţi ilegali, inclusiv sirieni, au fost expulzaţi din Istanbul în mai puţin de trei săptămâni, a anunţat joi cancelaria guvernatorului metropolei turce, conform DPA, scrie agerpres.

Printre cei expulzaţi în cadrul unui plan guvernamental de mutare se numără 2630 de sirieni neînregistraţi legal, care au fost trimişi în tabere de refugiaţi din afara Istanbulului, precizează site-ul de internet al guvernatorului. Ceilalţi migranţi au fost redistribuiţi în alte oraşe, în vederea deportării.


Citește și : Un om a murit şi 150 au fost evacuaţi în Norvegia din cauza alunecărilor de teren

Autorităţile turce şi-au intensificat recent eforturile împotriva migranţilor fără acte din Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, cu 16 milioane de locuitori. De anul trecut, Turcia se confruntă cu o criză financiară, context în care s-au accentuat resentimentele faţă de refugiaţii sirieni; în iulie, presa locală a relatat despre ciocniri la Istanbul între sirieni şi turci.

Refugiaţii sirieni beneficiază în Turcia de protecţie temporară, însă autorităţile au înăsprit măsurile de securitate împotriva lor. Săptămâna trecută, guvernatorul Istanbulului le-a acordat termen până la 20 august să părăsească metropola, în caz contrar urmând să fie retrimişi în oraşele turceşti unde au fost înregistraţi pentru prima dată.

Relatări din presa turcă despre deportarea unor sirieni au provocat teamă în rândul comunităţii respective, menţionează DPA. Ministrul de interne Suleyman Soylu a dezminţit săptămâna trecută informaţiile despre astfel de acţiuni.

Citește și : Germania cere iertare polonezilor pentru atrocităţile naziste

Turcia găzduieşte cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume – circa patru milioane, dintre care 3,6 milioane proveniţi din Siria. La Istanbul sunt înregistraţi peste o jumătate de milion de sirieni, însă se estimează că alţi circa 300.000 trăiesc în oraş fără forme legale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.