X

Autoritățile din Mexic au oprit un camion care transporta aproape 70 de migranți din Guatemala, majoritatea copii neînsoțiți

Autoritățile din Mexic au găsit peste 50 de copii neînsoțiți din Guatemala într-un camion cu migranți, potrivit Reuters, informează mediafax.

Autoritățile mexicane au oprit joi un camion aglomerat care transporta aproape 70 de migranți din Guatemala, majoritatea copii neînsoțiți, a anunțat Institutul Național de Migrație (INM) prin intermediul unui comunicat.

Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

INM a mai spus că agenții federali mexicani au reperat camionul la un punct de control din nordul statului mexican Chihuahua, care se învecinează cu Statele Unite ale Americii.

INM a dezvăluit că în camion călătoreau 67 de migranți din Guatemala, inclusiv 57 de copii neînsoțiți, majoritatea băieți, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Grupul mai includea o mamă și o fiică.

Șoferul camionului este anchetat de procuri, iar copiii neînsoțiți vor fi predați autorităților de stat pentru protecția copiilor și adolescenților.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

În luna decembrie s-a înregistrat un număr aproape record de rețineri la frontieră, potrivit Serviciului vamal și de protecție a frontierei al SUA.

Tags: camionGuatemalaINMmexicmigranti
Categorii: Știrile zilei