Autorităţile din Shanghai se tem de PANICA provocată de creşterea numărului de infectări cu Covid

Publicat:

Primăria din Shanghai a lansat miercuri un apel la calm în faţa riscului de apariţie a unui val de “panică” în rândul rezidenţilor odată cu creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în cel mai mare oraş al Chinei, unde două stadioane vor fi transformate în centre de carantină, informează AFP, potrivit agrepres.

Mai multe cartiere din capitala economică chineză au fost plasate în lockdown, însă mulţi dintre localnici se tem de o carantină generalizată şi au început să facă stocuri de alimente.


Citeşte şi: New York Times a confirmat în sfârșit că benzile Watergate sunt AUTENTICE – Black News

China se confruntă de câteva zile cu cea mai gravă recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 după primul val de infectări, înregistrat la începutul anului 2020, care a fost stopat cu rapiditate de autorităţile locale.

Afectat de varianta Omicron, gigantul asiatic a anunţat miercuri peste 5.000 de infectări noi, un număr mic la scară mondială, dar totuşi considerabil pentru o ţară care continuă să implementeze strategia oficială “zero COVID”.

Oraşul Shanghai deţine aproximativ o cincime din totalul cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore, cu 981 de infectări, din care doar patru sunt cazuri simptomatice.

Starea de nervozitate a rezidenţilor s-a accentuat după ce autorităţile locale au anunţat că vor transforma cel puţin două stadioane în centre de carantină. Localnicii se tem că autorităţile vor adopta în curând măsuri mai radicale, precum impunerea unui lockdown generalizat în acest oraş cu peste 25 de milioane de locuitori.

“Sperăm că oamenii nu vor da crezare zvonurilor şi că nici nu le vor răspândi, mai ales acele zvonuri care seamănă panică”, a declarat în faţa reprezentanţilor presei directorul serviciului municipal de sănătate, Wu Jinglei.

Internauţii chinezi s-au plâns că platformele de comerţ online s-au blocat după ce au fost accesate într-un interval scurt de un număr mare de rezidenţi plasaţi în carantină.

Citeşte şi: Jamaicanii i-au întâmpinat cu ostilitate pe ducii de Cambridge – Black News

Autorităţile din Shanghai au dat asigurări populaţiei locale, spunând că aprovizionarea cu alimente în oraş este asigurată, însă reprezentanţii unui site de comerţ online au confirmat că lucrează sub o mare presiune.

“Oamenii care îşi făceau cumpărăturile de la supermarket cumpără acum online, iar cererea a explodat”, a declarat un purtător de cuvânt al site-ului de comerţ alimentar Dingdong Maicai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze

România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la...

Viktor Orbán: Popoarele şi ţările din Balcanii de Vest merită mai mult decât ceea ce primesc de la Bruxelles

Viktor Orbán: Popoarele şi ţările din Balcanii de Vest merită mai mult decât ceea ce primesc de la Bruxelles Popoarele şi ţările din Balcanii de...

Poliția de Frontieră respinge acuzațiile de obstrucționare a accesului Irinei Vlah la Naslavcea: ‘Toți cetățenii sunt egali în fața legii’

Poliția de Frontieră respinge acuzațiile de obstrucționare a accesului Irinei Vlah la Naslavcea: 'Toți cetățenii sunt egali în fața legii' Poliția de Frontieră informează că...

„Visul Olimpic a fost spulberat”. În Chișinău a fost parțial vopsit muralul echipei olimpice

„Visul Olimpic a fost spulberat”. În Chișinău a fost parțial vopsit muralul echipei olimpice Pe 28 septembrie muralul „Visul Olimpic”, dedicat Echipei Olimpice a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.