Autoritățile din Spania au descoperit o banda albaneză implicată în traficul de migranți către Marea Britanie

Publicat:

Autoritățile din Spania au arestat mai mulți membri ai unei grupări albaneze, implicată în traficul de migranți către Marea Britanie, informează mediafax.

Poliția i-a arestat pe membrii unei bande legate de o rețea de trafic de persoane care a transportat în mod ilegal migranți albanezi din Spania în Marea Britanie. Migranții erau ascunși pe bărci și feriboturi, a anunțat, sâmbătă, poliția spaniolă.


Citește și :  Charles Michel: Liderii statelor Uniunii Europene au ‘ambiţia comună’ de a reduce tarifele la energie

Migranții, unii dintre ei copii, plăteau bandei între 3.000 de euro și 15.000 de euro pentru a face călătoria spre Marea Britanie. Activitatea ilegală a început în 2014, a anunțat Garda Civilă, dar nu se știe câte persoane au ajuns în Marea Britanie.

Șapte cetățeni albanezi au fost arestați în cadrul unei operațiuni desfășurate împreună cu British National Crime Agency.

Migranții campau în apropierea porturilor Santander și Bilbao din nordul Spaniei înainte de a folosi feriboturile și rutele de transport de marfă pentru a ajunge în porturile britanice Portsmouth, Southampton și Liverpool.

Citește și : Scholz, la finalul summitului UE: Preţurile importurilor de gaze sunt prea mari, trebuie să le reducem

„Metodele de disimulare folosite au reprezentat un risc pentru viața sau siguranța fizică a migranților, unii dintre ei minori”, a explicat Garda Civilă.

Suspecții au apărut în fața unui tribunal din Barakaldo, în nordul Spaniei. Doi au fost arestați preventiv, iar cinci au fost eliberați pe cauțiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.