Autorităţile din Thailanda au emis avertizări de căldură extremă pentru regiuni extinse din întreaga ţară

Publicat:

Autorităţile din Thailanda i-au avertizat sâmbătă pe locuitorii din regiuni extinse din întreaga ţară, inclusiv pe cei din capitala Bangkok, cerându-le să nu iasă din locuinţe din cauza unui val de căldură extremă, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Mai multe zone din Asia s-au confruntat cu o căldură extremă în această lună, iar temperaturi record au fost înregistrate în mai multe ţări asiatice. În Bangladesh şi în zone din India, căldura extremă a cauzat creşterea consumului de energie, provocând întreruperi şi penurii de electricitate pentru milioane de oameni.


Citește și : Germania vea să îşi retragă sistemele Patriot din Polonia şi Slovacia

În districtul Bagna din Bangkok, temperatura a atins pragul de 42 de grade Celsius, în timp ce indicele termic – care include umiditatea relativă şi măsoară temperatura resimţită la nivelul pielii umane – a înregistrat valoarea record de 54 de grade Celsius, potrivit departamentului local de meteorologie.

Autorităţile thailandeze le-au recomandat rezidenţilor să evite activităţile în aer liber şi să evite riscul de insolaţie.

Departamentul pentru prevenirea şi combaterea dezastrelor din Thailanda a anunţat că temperaturile vor depăşi pragul de 40 de grade Celsius în cel puţin 28 de provincii ale ţării în cursul zilei de sâmbătă.

Recentul val de căldură extremă a dus la doborârea recordului asociat consumului naţional de electricitate, după ce Thailanda a consumat peste 39.000 de megawaţi pe 6 aprilie, în contextul în care precedentul record, ce fusese stabilit în aprilie 2022, a fost de 32.000 de megawaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bangkok, Anucha Burapachaisri.

Citește și : Biden îşi va anunţa candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare – VIDEO

“Ceea ce se întâmplă acum este cauzat de schimbările climatice, influenţând anormal condiţiile meterologice şi un fenomen care se numeşte vreme extremă”, a declarat Mathinee Yuchaeron, cercetătoare la Universitatea Prince of Songhla în domeniul oceanografiei din zonele costiere şi al schimbărilor climatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.