X

Autorităţile din Thailanda au emis avertizări de căldură extremă pentru regiuni extinse din întreaga ţară

Autorităţile din Thailanda i-au avertizat sâmbătă pe locuitorii din regiuni extinse din întreaga ţară, inclusiv pe cei din capitala Bangkok, cerându-le să nu iasă din locuinţe din cauza unui val de căldură extremă, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Mai multe zone din Asia s-au confruntat cu o căldură extremă în această lună, iar temperaturi record au fost înregistrate în mai multe ţări asiatice. În Bangladesh şi în zone din India, căldura extremă a cauzat creşterea consumului de energie, provocând întreruperi şi penurii de electricitate pentru milioane de oameni.

Citește și : Germania vea să îşi retragă sistemele Patriot din Polonia şi Slovacia

În districtul Bagna din Bangkok, temperatura a atins pragul de 42 de grade Celsius, în timp ce indicele termic – care include umiditatea relativă şi măsoară temperatura resimţită la nivelul pielii umane – a înregistrat valoarea record de 54 de grade Celsius, potrivit departamentului local de meteorologie.

Autorităţile thailandeze le-au recomandat rezidenţilor să evite activităţile în aer liber şi să evite riscul de insolaţie.

Departamentul pentru prevenirea şi combaterea dezastrelor din Thailanda a anunţat că temperaturile vor depăşi pragul de 40 de grade Celsius în cel puţin 28 de provincii ale ţării în cursul zilei de sâmbătă.

Recentul val de căldură extremă a dus la doborârea recordului asociat consumului naţional de electricitate, după ce Thailanda a consumat peste 39.000 de megawaţi pe 6 aprilie, în contextul în care precedentul record, ce fusese stabilit în aprilie 2022, a fost de 32.000 de megawaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bangkok, Anucha Burapachaisri.

Citește și : Biden îşi va anunţa candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare – VIDEO

“Ceea ce se întâmplă acum este cauzat de schimbările climatice, influenţând anormal condiţiile meterologice şi un fenomen care se numeşte vreme extremă”, a declarat Mathinee Yuchaeron, cercetătoare la Universitatea Prince of Songhla în domeniul oceanografiei din zonele costiere şi al schimbărilor climatice.

Tags: asiaBangkokBangladeshcalduraIndiaThailanda
Categorii: Știrile zilei