X

Autorităţile elene au mutat mai mulţi refugiaţi şi migranţi pe continent

Autorităţile din Grecia au mutat marţi mai mulţi refugiaţi şi migranţi din taberele suprapopulate din insule pe continent, în contextul în care guvernul, confruntat cu o înmulţire a nou-veniţilor, a spus că va adopta o poziţie dură în privinţa celor care nu se califică pentru azil, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Aproape 700 de migranţi şi refugiaţi au ajuns în portul Elefsina, din apropiere de Atena, de pe insula Samos, potrivit unor oficiali. Anterior, 120 de persoane au ajuns din Lesbos la Pireu, principalul port din Grecia.

Citește și: Cutremur puternic în Samoa

Grecia se confruntă cu cea mai mare creştere a fluxurilor de refugiaţi şi migranţi în Marea Egee dinspre Turcia de după 2015, când peste un milion de persoane au traversat spre Europa, mulţi dintre ei prin Grecia.

Insulele, care sunt apropiate de Turcia, trebuie să facă faţă acestui aflux, cu circa 33.700 de refugiaţi şi migranţi în tabere suprapopulare, conform Agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

La sfârşitul lunii septembrie, o femeie a murit într-un incendiu la un cort dintr-o tabără din Lesbos. În această lună, un incendiu la o tabără suprapopulată din Samos a scos în stradă sute de persoane.

Citește și: Sub presiunea protestelor din stradă (VIDEO), premierul libanez anunță reforme majore

“Ne concentrăm atenţia în special pe Samos, deoarece vrem ca lucrurile să se calmeze”, a declarat pentru Reuters secretarul elen pentru migraţie.

Grecia a adoptat o poziţie mai dură în privinţa migraţiei de când guvernul conservator condus de premierul Kyriakos Mitsotakis a venit la putere în iulie.

Tags: atenagreciainsula samosKyriakos MitsotakisLesbosmarea egeePireu
Categorii: Diaspora