X

Autoritățile filipineze au arestat trei presupuşi militanți islamiști

Trei presupuşi membri ai unui grup musulman care ar fi avut legături cu organizaţia jihadistă Stat Islamic au fost arestaţi vineri în Filipine, în timp ce forţele de securitate au intrat în alertă înainte de alegerile de săptămâna viitoare, relatează dpa, potrivit agerpres.

Suspecţii au fost arestaţi în raiduri separate efectuate în oraşul Paranaque şi în apropiere de Cainta, în provincia Rizal, la est de Manila, potrivit unui raport al poliţiei.

Citește și : Parlamentul portughez a evitat demisia guvernului minoritar

Pistoale, grenade şi muniţie au fost confiscate de la cei trei suspecţi, se arată în raport.

Operaţiunile împotriva celor trei presupuşi membri ai grupării Daulah Islamiyah Ranao au avut loc după săptămâni de supraveghere, a declarat locotenent colonelul Arnold Thomas Ibay.

Arestările au survenit în timp ce militarii se află în alertă la nivel naţional înaintea alegerilor senatoriale şi locale care vor avea loc la 13 mai.

Forţele armate au declarat că au desfăşurat 98.000 de soldaţi care să asigure securitatea la alegeri, dintre care majoritatea vor fi localizaţi în Mindanao, unde preocupările legate de securitate includ ameninţări din partea rebelilor comunişti şi a militanţilor islamişti.

“Trupele noastre (…) sunt gata să acţioneze în orice situaţie de urgenţă şi să contracareze toate posibilele ameninţări care pot apărea”, a spus generalul Benjamin Madrigal Jr. “Suntem gata să răspundem în mod corespunzător pentru o desfăşurare cinstită, ordonată şi paşnică a alegerilor”, a adăugat el.

Citește și : 70 de migranţi au murit înecaţi în Mediterană

Peste 61 de milioane de filipinezi cu drept de vot vor putea alege 12 din cei 24 de senatori, 240 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi aproape 20.000 de oficiali provinciali şi municipali.

Tags: CaintafilipinemusulmanParanaquesecuritatestat islamic
Categorii: Știrile zilei