Autoritățile franceze au anihilat o grupare criminală ruso-georgiană

Publicat:

Zece suspecţi au fost încarceraţi şi cinci plasaţi sub control judiciar în contextul anihilării unei grupări criminale ruso-georgiene în Franţa, suspectată de diverse furturi şi trafic de ţigări, a anunţat marţi parchetul din Rennes (vest), citat de France Presse, potrivit agerpres

Printre cei treisprezece bărbaţi şi două femei inculpate, cu vârste cuprinse între 31 şi 70 de ani, se află cinci ruşi, un armean, şapte georgieni, un francez şi un azer, potrivit unui comunicat al procurorului din Rennes, Philippe Astruc.


Citește și : Macron cere o implicare europeană sporită împotriva jihadiştilor din Sahel

La 9 şi 10 februarie, 27 de membri prezumtivi ai acestei organizaţii criminale au fost arestaţi în mai multe regiuni din vestul, sud-vestul şi centrul ţării de poliţişti francezi “în coordonare cu poliţia georgiană”, potrivit aceleiaşi surse.

Au fost confiscate îmbrăcăminte, scule, sticle de alcool, parfumuri şi “articole de marochinărie”. “Aproximativ 280 de cartuşe de ţigări au fost descoperite, precum şi pungi de aluminiu folosite pentru furturi, un endoscop şi chei de vehicule Peugeot utilizate pentru furturi de vehicule”, potrivit parchetului.

O puşcă şi mai multe cartuşe, o vestă antiglonţ au fost de asemenea confiscate împreună cu cinci vehicule, numeroase bijuterii şi 53.500 de euro în numerar.

Infractorii au fost implicaţi în numeroase furturi în întreaga Franţă şi de asemenea făceau contrabandă cu ţigări cu importuri din Belgia, potrivit parchetului.

Ancheta a început în aprilie 2019 în urma unei tentative de crimă comise împotriva unui cetăţean georgian la Rennes.

Anchetele au relevat apoi existenţa “unei reţele criminale aparţinând structurii mafiote a +Hoţilor în lege+”, potrivit lui Astruc.

Această “organizaţie criminală rusofonă” a apărut “în anii 1920 în închisorile ruseşti şi a stabilit o ierarhie paralelă a închisorilor ce poziţionează un şef de clan, un +vor+, în fruntea structurii”, a precizat procurorul. “Respectând un cod foarte strict, toţi membrii reţelei trebuie să plătească şefului o parte din veniturile din activitatea lor ilegală”, adaugă magistratul.

Citește și : O tornadă puternică a măturat Carolina de Nord (VIDEO)! Cel puţin trei oameni au murit!

Acest şef (“vor v zakone” în limba rusă, “hoţ în lege” n.r.) a fost identificat de poliţie ca fiind un bărbat în vârstă de 58 de ani care locuia în La Roche-Sur-Yon în departamentul Vendee (centre-vest), “întronizat de colegii săi la începutul anilor ’90” şi care şi-a extins influenţa asupra a patru grupuri răspândite în vestul Franţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.