X

Autoritățile franceze au arestat un fost membru al Legiunii Străine de naţionalitate română sub suspiciunea de omor

Poliţia judiciară franceză a arestat la 27 mai un fost membru al Legiunii Străine de naţionalitate română, sub suspiciunea că a comis un omor, transmite duminică portalul francez CNews.fr, potrivit agerpres.

Căutat de justiţie în România, bărbatul îşi găsise refugiu în Franţa într-o casă rurală din departamentul Seine-et-Marne. Pentru arestarea lui au fost mobilizate Brigăzile de cercetare şi intervenţie din Creil şi Lille.

Citește și : China anunţă că ar putea pune piaţă un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

Individul de 45 de ani era căutat din autorităţile române, fiind suspectat de omucidere cu armă de foc, comisă la 9 martie în Bacău. El era cunoscut şi de serviciile de poliţie române pentru ameninţări şi extorcări de fonduri prin violenţă.

În 21 mai, România semnalase Franţei posibila prezenţă a unui individ urmărit de poliţia română în Hexagon. Anchetatorii poliţiei judiciare din Creil l-au localizat într-o casă din Creil. Intervenţia a avut loc a doua zi după emiterea mandatului de reţinere european.

La percheziţie, poliţia a confiscat peste 30.000 de euro, trei telefoane mobile şi o armă de calibru de 9 mm, similară celei utilizate în crima din România.

Individul a fost prezentat Curţii de apel din Amiens şi încarcerat în aşteptarea extrădării sale.

Citește și : Primarul din Chicago, atac dur la adresa lui Trump după revoltele de la Minneapolis: ‘F… you!’

Tags: BacăufrantaomoromucidereRomaniaSeine-et-Marne
Categorii: Diaspora