Autorităţile franceze AU DĂRÂMAT o tabără de migranţi ilegală de lângă Stade de France – VIDEO

Publicat:

Poliţia franceză a desfiinţat o tabără de migranţi situată în nordul Parisului, evacuând circa 2000 de persoane care locuiau acolo în “condiţii mizerabile”, a anunţat printr-un tweet ministrul de interne francez Gerald Darmanin, informează dpa, potrivit agerpres.

Evacuările din tabăra improvizată lângă stadionul Stade de France au început dimineaţa devreme. Noi capacităţi de cazare vor fi găsite pentru oamenii care au locuit în tabăra evacuată, au declarat autorităţile locale.


Citeşte şi: Germania şi Franţa vor un New Deal european cu SUA

Poliţia franceză a desfiinţat zeci de astfel de tabere improvizate în ultimii ani lângă Paris. Cu toate acestea, tabere insalubre au fost formate din nou de migranţi care au puţine locuri unde se pot caza.


În Franţa există o lipsă de spaţii de cazare permanente pentru migranţi, ceea ce înseamnă că e nevoie de numai câteva săptămâni până când primele corturi să apară din nou după ordinul de evacuare.

Criticii văd în aceste evacuări o acţiunile politică pur simbolică ce nu rezolvă cu nimic problemele politicii de migraţie.

Citeşte şi: Bulgaria BLOCHEAZĂ aderarea la UE a Macedoniei de Nord

Cotidianul Le Parisien notează că tabăra de la Stade de France – localizată lângă un pod pe o autostradă din departamentul Seine-Saint-Denis – a fost înfiinţată în august.

Potrivit cotidianului, migranţi din Afganistan, Sudan, Etiopia şi Somalia erau principalii locuitori ai acestei tabere. Organizaţiile caritabile au declarat de asemenea că aici locuiau şi familii cu copii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.