Autorităţile franceze au destructurat o reţea de droguri. Infractorii erau ajutaţi de un vameş să aducă ‘marfa’ în Hexagon

Publicat:

Douăsprezece persoane au fost inculpate duminică la Paris şi 11 dintre ele, printre care un vameş, au fost plasate în detenţie, în cadrul unui dosar pentru trafic de stupefiante cu America Latină, informează luni AFP, citând o sursă judiciară, potrivit agerpres.

În acest dosar, dezvăluit de cotidianul Le Parisien, legat de traficul ce ar fi fost organizat din sudul Parisului în special cu Mexic, aceste persoane au fost inculpate pentru importul de stupefiante în grup infracţional organizat, trafic de stupefiante, spălare de bani în grup organizat, asociere în scop infracţional, corupţie, precum şi pentru infracţiuni legate de arme, potrivit acestei surse.


Citeşte şi: Papa Francisc: ‘Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc’ – Black News

“Unsprezece au fost plasaţi în detenţie provizorie, printre care un vameş, iar al doisprezecelea a fost plasat sub control judiciar”, a subliniat sursa.

Treisprezece persoane au fost plasate în custodia poliţiei după arestări operate de anchetatori ai poliţiei regionale Versailles, miercuri, “în inima cartierului Grande-Borne”, un cartier sensibil situat la periferia sudică a Parisului, potrivit unei surse apropiate anchetei.

“O operaţiune de asemenea anvergură, în acest loc, nu a mai fost întreprinsă niciodată”, a subliniat această sursă, evocând “rodul a doi ani de muncă” şi “confiscarea a 70 de kilograme de cocaină, precum şi de arme”.

“Aceasta este o reţea condusă de trei fraţi cunoscuţi din Grande Borne, care deţin controlul asupra traficului (de stupefiante) de acolo. Ei sunt foarte bogaţi, au bunuri în Guineea, în Dubai…”, a mai precizat sursa. Reţeaua “putea face până la 400.000 de euro beneficiu pe săptămână”, a adăugat aceasta.

Printre cele 13 persoane arestate se numără un vameş ce lucra pe aeroportul Rossy Charles de Gaulle şi un salariat al companiei naţionale de căi ferate SNCF.

Citeşte şi: Un mort şi 39 de răniţi într-un carambol uriaş în Ungaria din cauza unei furtuni de praf – Black News

Primul “fusese abordat de mai mulţi ani, cu tehnici de informaţii foarte elaborate, în special prin intermediul reţelelor sociale” şi ar fi fost plătit cu 45.000 de euro pe valiză provenind în special din Mexic, “pentru a închide ochii”, a detaliat sursa.

“Fiecare valiză conţinea între 40 şi 60 de kg de cocaină şi venea o dată sau de două ori pe săptămână”, a mai spus sursa apropiată de dosar. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme

Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei,...

Turcia, Bulgaria și România au început operațiunile comune de deminare în Marea Neagră

Turcia, Bulgaria și România au început operațiunile comune de deminare în Marea Neagră Turcia, România și Bulgaria au început luni, 1 iulie, operațiuni comune de...

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul...

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună Kremlinul a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.