X

Autorităţile franceze interzic ‘convoaiele libertăţii’ în jurul Parlamentului European

Orice ‘manifestaţie nedeclarată’ a convoaielor împotriva paşaportului de vaccinare a fost interzisă în jurul Parlamentului European de la Strasbourg, unde luni eurodeputaţii se reunesc pentru sesiunea în plen, a anunţat prefectura departamentului Bas-Rhin, din estul Franţei, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Mai multe convoaie rutiere par să se fi format pentru a se reuni la Strasbourg’ luni, cu ‘obiectivul anunţat (…) de a ajunge la instituţiile europene’ şi ‘a bloca circulaţia rutieră’, arată prefectura într-un comunicat.

Citeşte şi: Cinci angajaţi ai ONU au fost răpiţi în Yemen – Black News

După ce au ajuns la Paris sâmbătă, o parte a convoaielor zise ale ‘libertăţii’, cu opozanţi faţă de restricţiile sanitare, au luat duminică drumul spre Bruxelles, unii evocând totuşi ideea de a se reuni la Strasbourg.

‘Prima mea grijă este să protejez sesiunea Parlamentului care trebuie să se desfăşoare în bune condiţii până joi seară’, a declarat pentru AFP prefectul departamentului Bas-Rhin, Josiane Chevalier, care a luat decizia interdicţiei.

Un ‘dispozitiv’ de forţe de ordine este în curs de a fi desfăşurat în jurul ‘instituţiilor europene aflate deja sub supraveghere’ şi ‘pe toate axele rutiere ce duc spre Strasbourg’, a precizat ea, menţionând că nu ştie câţi manifestanţi s-ar putea îndrepta spre capitala alsaciană.

‘Prefectul a dat consemne de fermitate’, forţele de ordine putând ‘să-i amendeze şi să-i reţină pe contravenienţi’, a subliniat prefectura.

Invocând ‘riscurile de tulburare a ordinii publice’, aceeaşi instituţie precizează că interdicţia de a manifesta este decretată ‘pe durata sesiunii’ plenare lunare a PE, adică până joi seara.

Citeşte şi: UE trebuie să se facă respectată de China (ministru francez) – Black News

‘Faptul de a obstrucţiona sau de a bloca un drum deschis circulaţiei publice este pasibil de doi ani de închisoare, de 4.500 de euro amendă, de imobilizare şi de ridicare a vehiculului utilizat’, şi mai poate fi sancţionat cu ‘reducerea cu jumătate din numărul maxim de puncte ale permisului de conducere’ şi ‘o suspendare a permisului pentru o durată maximă de trei ani’, reaminteşte prefectura.

Aceasta mai atrage atenţia că organizatorul unei manifestaţii interzise ‘poate fi pedepsit cu 6 luni de închisoare şi 7.500 de euro amendă’.

Tags: Bas-RhinfrantaJosiane ChevalierParlamentul EuropeanStrasbourg
Categorii: Diaspora