X

Autorităţile franceze INTERZIC manifestaţia Vestelor Galbene

Poliţia franceză a interzis vineri o demonstraţie antiguvernamentală pe care ”vestele galbene” intenţionau să o desfăşoare sâmbătă în centrul Parisului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit unei declaraţii transmise de poliţie, manifestaţia a fost interzisă întrucât ea ar putea degenera în violenţe pe străzi, protestatarii dorind să desfăşoare un marş în apropierea instituţiilor publice şi a zonelor turistice şi comerciale.

Citeşte şi: SUA l-au lichidat pe liderul Al-Qaida în Peninsula Arabică

De când a început mişcarea de protest a ”vestelor galbene”, în noiembrie 2018, manifestaţiile au fost marcate adesea de confruntări violente cu forţele de ordine.

Deşi amploarea protestelor a scăzut după cele mai grave tulburări din decembrie 2018, manifestanţii continuă să se adune în fiecare sâmbătă pentru a protesta împotriva guvernului preşedintelui Emmanuel Macron, ale cărui politici sunt considerate de protestatari că îi favorizează pe membrii cei mai înstăriţi ai societăţii.

Citeşte şi: În timpul bombardamentelor israeliene, antiaeriana siriană a evitat în ultima secundă doborârea unui avion de pasageri

Tags: Emmanuel Macronfrantaparisprotestevestele galbene
Categorii: Externe