X

Autoritățile germane anunță unde și când va începe procesul sirianului care a ucis un german la Chemnitz

Un migrant sirian acuzat că a înjunghiat mortal un cetăţean german vara trecută la Chemnitz, declanşând un val de proteste anti-imigraţie şi o criză guvernamentală, va compărea începând din 18 martie în faţa justiţiei, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Atacul din 26 august, produs în circumstanţe încă neclare, a fost urmat de marşuri de protest împotriva străinilor la care au participat şi susţinători ai extremei drepte. Mai multe localuri aparţinând unor antreprenori străini au fost atacate, ceea ce a determinat contramanifestaţii la care participanţii au cerut mai multă toleranţă faţă de străini.

Citește și: Trump dă un ultimatum armatei venezuelene: ‘Veți pierde totul!

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat atacurile de grup împotriva străinilor, dar a fost contrazisă de şeful de atunci al serviciului de informaţii interne, Hans Georg Maassen. Acesta a fost în cele din urmă demis, dar controversa a survenit pe fondul rezultatelor slabe obţinute de creştin-democraţii Angelei Merkel la două scrutinuri locale, pregătind scena pentru anunţul făcut în octombrie de Merkel că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar.

Procesul migrantului sirian se va desfăşura într-o sală securizată, creată iniţial pentru judecarea unui grup de terorişti, la tribunalul regional din Dresda.

Citește și: Doi polițiști egipteni au fost uciși într-o excursie la Cairo

Tribunalul din Chemnitz a precizat că decizia de a transfera procesul la Dresda a fost luată “ca urmare a interesului neobişnuit de mare din partea publicului”.

Suspectul este acuzat că şi-a atacat victima şi pe un alt bărbat împreună cu un migrant irakian. Celălalt suspect va fi judecat separat.

Tags: Angela MerkelChemnitzDresdagermaniaHans-Georg Maassenmigrantprocessirian
Categorii: Diaspora