Autoritățile germane confirmă descoperirea virusului gripei aviare H5N8 la o pasăre sălbatică

Publicat:

Virusul gripei aviare H5N8 a fost confirmat la o pasăre sălbatică descoperită în landul Brandenburg, estul Germaniei, au anunţat luni autorităţile germane, informează Reuters, scrie agerpres.

În ultimele săptămâni, mai multe cazuri de gripă aviară au fost descoperite în Slovacia, Polonia, Ungaria, Cehia şi România.


Citește și : Moţiune de cenzură împotriva guvernului de la Sofia pe tema crizei apei în vestul Bulgariei

Ministerul Sănătăţii din landul Brandenburg a precizat că este vorba de virusul gripei aviare H5N8 descoperit la o gâscă sălbatică din zona Spree-Neisse, din apropiere de graniţa cu Polonia. Ministerul Agriculturii de la Berlin a subliniat că acest caz nu implică nicio pasăre domestică.

“În Germania, acesta este un caz individual în care nu sunt implicate păsări domestice. Autorităţile responsabile din Brandenburg au reacţionat deja şi au intensificat monitorizarea păsărilor sălbatice cu un accent pe păsările care trăiesc în apropierea apelor”, a informat Ministerul german al Agriculturii într-un comunicat de presă. Ministerul a făcut un apel către crescătorii de păsări să respecte măsurile stricte de bio-securitate introduse pentru a proteja efectivele lor de gripa aviară. “Acum sarcina Germaniei este să împiedice răspândirea virusului la păsările din ferme”, se subliniază în comunicat.

Anterior, Ministerul Agriculturii din Slovacia a anunţat şi el că a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă de păsări din vestul ţării. Separat, Organizaţia mondială pentru sănătate animală (OIE) a informat luni că Ucraina a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară H5 la o fermă de păsări din partea vest-centrală a ţării, acesta fiind primul caz de gripă aviară H5 descoperit în Ucraina în ultimii trei ani.

Citește și : Franţa i-a propus Greciei ajutorul său pentru repatrierea solicitanţilor de azil respinşi

În România, aproape 23.000 de păsări de la o fermă avicolă din oraşul Seini (judeţul Maramureş) au fost eutanasiate şi urmează a fi incinerate, după ce a fost confirmat un focar de gripă aviară la o doua societate comercială situată pe aceeaşi platformă industrială agrară, unde în urmă cu câteva zile, pe 14 ianuarie 2020, a fost diagnosticat primul focar de gripă aviară din România.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.