Autorităţile germane recunosc că au expulzat din greșeală un solicitant de azil

Publicat:

Autorităţile germane au recunoscut că l-au expulzat în primăvară în China, dintr-o eroare, pe un solicitant de azil aparţinând etniei uigure, minoritatea musulmană turcofonă care se declară victimă a represiunii în această ţară, transmite luni AFP, preluând televiziunea publică germană, potrivit agerpres.

Autorităţile germane responsabile cu expulzarea solicitanţilor cărora le sunt respinse cererile de azil s-au confruntat în ultimul timp cu o serie de polemici, după ce unele repatrieri s-au dovedit ilegale, în special cea către Tunisia a unui individ acuzat de Berlin că a fost garda de corp a lui Osama Bin Laden, dar care nu a fost condamnat niciodată de justiţie.


Vezi și: Bilanț nou al victimelor din Indonezia: Autoritățile anunță 91 de morți! – VIDEO

Conform televiziunii publice BR, la 3 aprilie tânărul uigur, în vârstă de 22 de ani, urma să se prezinte la un interviu pentru examinarea cererii sale de azil, dar un fax în acest sens al Oficiului federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF) nu a fost primit de autorităţile bavareze, care l-au expulzat pe tânăr în China în aceeaşi zi.

Avocatul tânărului a declarat că nu a mai avut veşti de la acesta după data respectivă. ‘Nu a dat niciun semn de viaţă, ne temeam că a fost arestat’, a afirmat la postul BR avocatul Leo Borgmann.

‘Dată fiind situaţia (în Xinjiang, regiunea unde trăiesc majoritatea uigurilor – n.red.), o expulzare în China este inadmisibilă’, a declarat, la rândul său, reprezentant guvernului german pentru drepturile omului, Baerbel Kofler.

Citește și: Acțiune ca-n filme! Polițiștii americani au eliberat 11 copii

În ultimii ani, militanţi uiguri radicalizaţi au comis atentate ucigaşe în China, iar autorităţile au impus un control strict al libertăţilor individuale şi religioase. Reprezentanţii acestei etnii denunţă o campanie de represiune din partea Beijingului împotriva unui întreg popor, din cauza specificităţilor culturale şi religioase ale acestuia.

Cazul tânărului uigur aduce aminte de cel al expulzării în Tunisia, în această vară, a lui Sami A., identificat de Tunis drept Sami Idoudi. În cazul său, un tribunal interzisese expulzarea în ţara de origine, dar faxul ce comunica decizia respectivă nu a fost văzut decât prea târziu de autorităţile competente.

În 2017, autorităţile germane au fost nevoite să reprimească un solicitant de azil afgan care fusese expulzat ilegal din Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.