X

Autorităţile iberice au publicat naţionalităţile tuturor victimelor atentatelor din Spania

Numărul răniţilor în urma atacurilor teroriste comise joi în Spania este de 130, iar victimele, morţi şi răniţi, sunt de 34 de naţionalităţi, au anunţat serviciile de urgenţă locale în ultimul bilanţ oficial, informează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Dintre cei 130 de răniţi, 17 sunt în stare critică, iar alţi 30 în stare gravă.

Citeşte şi: Cinci terorişti UCIŞI la sud de Barcelona. Aveau legătură cu atacul de pe Las Ramblas – FOTO/VIDEO

Potrivit agenţiei EFE, doi italieni se numără printre cele 14 persoane ucise, a confirmat MAE italian, în timp ce guvernul de la Berlin a anunţat la rândul său că în rândul răniţilor sunt şi 13 cetăţeni germani, unii în stare gravă.

Unul dintre cei doi italieni ucişi este un bărbat în vârstă de 35 de ani, venit în Spania în vacanţă împreună cu soţia şi cei doi copii. Soţia sa, care atunci când furgoneta condusă de autorul atacului a pătruns în pietonii de pe artera Las Ramblas, a povestit cum a reuşit să-şi salveze şi celălalt copil, dar soţul ei a murit sub privirile sale.

La Berlin, purtătorul de cuvânt al MAE german, Martin Schoffer, a spus că unii dintre cei 13 cetăţeni germani răniţi ‘luptă pentru viaţa lor’.

Printre morţi a mai fost confirmată în bilanţul anterior o belgiancă, iar printre răniţi 26 de francezi, unii în stare gravă.

Citeşte şi: Încă un ROMÂN pe lista răniţilor din Spania

Tags: atac teroristbarcelonalas ramblasspania
Categorii: Diaspora