Autoritățile indiene au confiscat băuturi alcoolice, aur și droguri destinate mituirii alegătorilor

Publicat:

Mari cantităţi de băuturi alcoolice, metale preţioase, droguri şi bani destinaţi mituirii alegătorilor au fost confiscate înaintea alegerilor parlamentare din India, au anunţat marţi oficiali, informează DPA, potrivit agerpres.

Valoarea capturii organelor de aplicare a legii este de 5,4 miliarde de rupii (78,5 milioane de dolari), a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale, Sheyphali Sharan, de la anunţarea, pe 10 martie, a programului alegerilor.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

Partidele politice şi candidaţii cheltuiesc sute de milioane de dolari pe campaniile lor, mituind alegătorii şi angajaţii partidului cu mese gratuite, bani în plicuri, alcool în pungi de plastic şi droguri.

În afară de crearea unei echipe oficiale de impozitare şi venituri pentru a anihila vânzarea voturilor, guvernul a dezvoltat de asemenea o aplicaţie Android unde pot fi anunţate încălcările codului electoral, inclusiv tranzacţiile mari în numerar.

Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

Grupuri ale societăţii civile precum Asociaţia pentru Reforme Democratice şi-au exprimat demult îngrijorarea cu privire la mituirea oamenilor săraci în timpul alegerilor.

Votarea în scrutinul din acest an va începe la 11 aprilie şi se va încheia pe 19 mai. Aproximativ 900 de milioane de persoane sunt eligibile să voteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețuri mai mici la benzină și motorină

Prețuri mai mici la benzină și motorină ANRE a anunțat prețurile la care pot fi comercializați carburanții auto, pentru ziua de mâine, 19 iulie. Litrul de...

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului Elevii care nu au reușit să promoveze examenele de clasa a IX-a...

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025 Statul va crea un  fond mutual, care va fi funcțional din...

FOTO // Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican

FOTO// Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican Mai mulți participanți la Convenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.