Autorităţile indoneziene au găsit cutia neagră a avionului prăbuşit în mare

Publicat:

Una dintre cele două cutii negre ale avionului companiei indoneziene low cost Lion Air care s-a prăbuşit în mare luni cu 189 de persoane la bord a fost găsită, a anunţat joi şeful Comitetului naţional pentru securitate în transporturi, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Am găsit una dintre cutiile negre”, a declarat pentru AFP Soerjanto Tjahjono. “Nu ştim dacă este vorba despre FDR (care înregistrează parametrii de zbor) sau despre CVR (care înregistrează sunetele din cabina piloţilor”, a adăugat el.


Citeşte şi: Italia nu va face cu UE un schimb de concesii privind bugetul

Armata indoneziană a anunţat miercuri că este posibil să fi localizat epava avionului. Pentru a recupera cele două cutii negre ale aparatului, o mie de persoane au fost mobilizate, printre care zeci de scafandri, dar şi elicoptere şi ambarcaţiuni.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al Lion Air, dat în folosinţă de numai câteva luni, s-a scufundat luni în Marea Java. Cu puţin timp înainte, echipajul a solicitat controlului aerian permisiunea pentru a reveni la Jakarta, punctul său de plecare.

Citeşte şi: SUA critică Cuba pentru nerespectarea drepturilor omului

Avionul se îndrepta spre Pangkal Pingang, localitate de tranzit pentru turiştii dornici să profite de plajele de pe insula vecină Belitung.

Autorităţile au exclus posibilitatea de a mai găsi supravieţuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.