Autorităţile iordaniene au închis mormântul lui Aaron, după ce turişti israelieni s-au rugat în incintă

Publicat:

Autorităţile iordaniene au închis locul unde, potrivit tradiţiei, este înmormântat Aaron, fratele lui Moise, după apariţia unor fotografii şi videoclipuri care arătau un grup de turişti evrei care se rugau în acest loc, au informat vineri autorităţile, citate de DPA, potrivit agerpres.

Ministrul iordanian pentru afaceri islamice Abdel-Nasser Abul Bassal a închis joi mormântul, precizând că vizitarea va fi permisă doar cu permisiune de la minister, a indicat cabinetul de la Amman.


Citește și : Gara centrală din Frankfurt, parţial închisă din cauza unui presupus jaf bancar

Decizia a venit după ce “turiştii au intrat ilegal în mormânt” a declarat cabinetul, adăugând că ministerul va cerceta cine este în spatele acestui incident.

Vizitele la mormântul lui Aaron sunt rare, deoarece acesta este situat în vârful unui munte, la care se ajunge după o ascensiune dificilă. Mormântul este amplasat în apropierea sitului arheologic Petra, din sudul Iordaniei.

Fotografiile şi videoclipurile publicate de mass-media iordaniene şi israeliene, în care se poate vedea cum un grup de turişti evrei se roagă atât în interiorul cât şi în afara mormântului, au provocat furie în rândul cetăţenilor şi parlamentarilor iordanieni.

Citește și : Alertă teroristă în Kashmir – India cere evacuarea turiștilor și desfăşoară forţe militare suplimentare

Ministerul israelian de Externe a precizat într-o declaraţie că se află în contact cu Ministerul iordanian de Externe şi “verifică ce s-a întâmplat”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.