Autoritățile italiene au neutralizat o grupare neonazistă

Publicat:

Poliţia italiană a anunţat joi desfiinţarea unui grupuscul armat format din 19 persoane răspândite în toată ţara şi care desfăşura în mod deschis acţiuni cu caracter pro-nazist şi antisemit, se arată într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Percheziţii sunt în curs de desfăşurare în casele a 19 persoane, care locuiesc în toată peninsula: de la Bergamo, în nord, până în Sicilia, în sud, şi Sardinia, în centru, potrivit sursei citate.


Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Fotografii ale poliţiei cu obiectele confiscate în timpul percheziţiilor arată un număr mare de diverse arme, puşti automate sau nu, cuţite, arbalete precum şi cărţi despre Mussolini sau Hitler.

Punctul comun al acestor 19 persoane este ”acelaşi fanatism ideologic şi intenţia lor era de a constitui o mişcare deschisă de inspiraţie pro-nazistă, xenofobă şi antisemită numită ‘Partidul italian naţional-socialist al muncitorilor’ ”, potrivit poliţiei.

Acest grup restrâns şi-a elaborat ”structura internă şi teritorială, a creat un simbol şi a elaborat un program deschis antisemit şi negaţionist”, se arată în comunicat.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată

Unul dintre principalii săi lideri, responsabil cu pregătirea membrilor, este din Calabria, fost legionar cu un greu cazier judiciar, şi a făcut parte din Ndrangheta, puternica mafie a Calabriei, şi a fost lider local în Liguria (nord-vest) al Forza Nuova, un mic partid de extremă dreapta, potrivit sursei citate.

Extremiştii italieni de dreapta au stabilit, de asemenea, contacte la nivel internaţional, în special cu organizaţia ”Aryan White Machine – C18”, apropiată de medii neonaziste engleze ale Blood and Honor, precizează comunicatul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.