Autoritățile lusitane anunță LICHIDAREA incendiului de vegetație

Publicat:

Autoritățile din Portugalia au anunțat vineri că incendiul de vegetație din regiunea turistică Algarve a fost stins complet, dar pompierii vor rămâne în zonă pentru monitorizarea situației, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Peste 300 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele. Autoritățile au organizat o operațiune complexă de evacuare, pentru a evita un dezastru similar cu cel din anul 2017, când 114 persoane au murit.


Citește și: Moscova și Beijingul au blocat noi sancțiuni americane împotriva Coreei de Nord

„Incendiul a fost stins complet. Pentru moment, nu există riscul reizbucnirii incendiului”, a declarat Patricia Gaspar, șeful operațiunii portugheze.

Pompierii au reușit să stingă incendiul noaptea trecută, când temperaturile au scăzut considerabil în zonă. La operațiune au participat peste 1.450 de pompieri, 460 de autospeciale și 15 avioane.

Cel puțin 40 de persoane, majoritatea pompieri, au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incendiului, după ce au suferit arsuri sau au fost intoxicați cu fum.

Citește și: Hamas anunță un armistițiu, neconfirmat încă de Israel

Incendiul a ars aproximativ 27.000 de hectare de teren, conform datelor furnizate de Uniunea Europeană. În anul 2013, un incendiu de vegetație din regiune a distruc 41.000 de hectare.

Incendiul a izbucnit săptămâna trecută, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din zonă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.