Autorităţile mexicane caută 16 poliţişti răpiţi de un comando înarmat

Publicat:

Peste o mie de agenţi ai forţelor de ordine au fost trimişi miercuri în căutarea a 16 angajaţi ai poliţiei mexicane răpiţi cu o zi înainte şi sechestraţi de un comando înarmat, au indicat autorităţile mexicane, transmite AFP, potrivit agerpres.

Departamentul de Securitate al statului Chiapas (sud) a ridicat miercuri la 16 numărul persoanelor răpite şi a afirmat că “mai mult de o mie de elemente” ale forţelor de securitate locale şi federale sunt în căutarea lor.


Citeşte şi: Wagner, ‘trădare’ – ce trebuie reținut din discursul lui Vladimir Putin – Black News

Înregistrări video în care apar victimele au fost difuzate de media mexicane. Una dintre acestea relatează că ostaticii se simt “foarte bine” şi că răpitorii cer demisia sau demiterea a trei şefi ai securităţii statului Chiapas ca răscumpărare.

Un alt ostatic transmite un mesaj – misterios – din partea criminalilor, adresat direct celor trei responsabili: “Spuneţi-le şefilor voştri să elibereze persoana pe care o ţin prizonieră. Ea nu are nimic de-a face cu asta, ca noi”. Înainte de a se alătura alţi trei răpiţi: “Vă rugăm, nu trebuie să plătim noi pentru păcătoşi”.

La rândul său, preşedintele mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, a explicat că “instrucţiunile sunt de a recupera (…) teferi angajaţii răpiţi în localitatea Ocozocoautla în timp ce călătoreau cu autobuzul după ziua lor de muncă”.

“Nu va exista impunitate”, a declarat şeful statului, care a precizat că victimele lucrează la închisoarea din Ocozocoautla şi că motivul “pare” a fi o “luptă între grupuri criminale”.

Doi suspecţi au fost arestaţi în apropierea locului răpirii, au informat autorităţile din Chiapas.

În Mexic, poliţia municipală şi de stat sunt acuzate de ONG-urile pentru drepturile omului că sunt infiltrate de membri ai organizaţiilor criminale.

Citeşte şi: Prigojin și minciunile lui Putin – Black News

Comandoul înarmat care a oprit autobuzul a luat bărbaţii din interior şi a lăsat în urmă un număr necunoscut de femei, de asemenea angajate ale poliţiei, potrivit cotidianului Reforma.

Ciocnirile dintre poliţişti şi criminali înarmaţi s-au înmulţit în ultimul timp în regiunea Ocozocoautla, o zonă de tranzit pentru imigraţia ilegală şi traficul de droguri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.