X

Autorităţile nepaleze au interzis traficul rutier în trei cartiere din Kathmandu

Autorităţile din Nepal au interzis marţi circulaţia autovehiculelor în trei cartiere din centrul capitalei Kathmandu într-o tentativă de a conserva mai multe situri din patrimoniul cultural şi a reduce congestionarea traficului, relatează DPA, potrivit agerpres.

Cartierele Ason, Indrachok şi Chhetrapati, unde trăiesc circa 60.000 de persoane, au fost scutite marţi de traficul automobilelor, a declarat Sarbendra Khanal, ofiţer de poliţie de rang înalt în cadrul diviziei de trafic a poliţiei metropolitane din Nepal.

Citeşte şi: Caz CUTREMURĂTOR în California. 12 copii erau torturaţi de propriii lor părinţi – FOTO/VIDEO

“Am primit un răspuns pozitiv după ce am interzis traficul în Thamel (un cartier turistic). Apoi am interzis autovehiculele şi la Pashupathinath”, un loc major de pelerinaj pentru hinduşi, a declarat el pentru DPA.

“Nu există trotuare în aceste zone. Pietonii se îngrămădesc printre maşini pe străzile înguste. Interdicţia va ajuta la reducerea congestiei din trafic”, a spus el.

Cele trei cartiere, cu străzi înguste şi magazine supraaglomerate în care se vând legume, mirodenii şi haine, se află în partea interioară a Kathmandu.

Citeşte şi: Grav accident rutier în Germania. 48 de răniţi după ce un autobuz şcolar s-a izbit de o casă

Khanal a spus că au fost identificate zone de parcare la intrarea în sectoarele în care este valabilă interdicţia de circulaţie. El a precizat totuşi că vehiculele de urgenţă, precum ambulanţe, cisterne cu apă şi autospeciale de pompieri vor fi lăsate să intre în cele trei cartiere.

Tags: AsonChhetrapatiIndrachokKathmanduNepalSarbendra Khanal
Categorii: Știrile zilei