X

Autorităţile proruse din regiunea Herson pun bazele unei miliţii locale

Autorităţile proruse din regiunea Herson (din sudul Ucrainei) anexată de Rusia au anunţat luni că pun bazele unor unităţi de miliţie locale formate din bărbaţi din regiune, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Adminstraţia locală a anunţat pe Telegram că bărbaţii au “şansa” de a se alătura unităţilor de apărare teritorială dacă au ales să rămână de bunăvoie în Herson.

Citeşte şi: Coreea de Sud: Focuri de avertizare după o presupusă incursiune a unei nave nord-coreene – Black News

Cu toate acestea, bărbaţii din alte regiuni ucrainene ocupate, precum Doneţk, au fost anterior forţaţi să se alăture şi să lupte alături de forţele armate proruse în războiul cu Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat săptămâna trecută legea marţială în cele patru provincii ucrainene anexate, oferind puteri sporite administraţiilor acestor regiuni de a intensifica mobilizarea.

Obligarea civililor să lupte în cadrul forţele armate ale unei puteri de ocupaţie este considerată o încălcare a Convenţiilor de la Geneva.

Rusia şi autorităţile proruse din Herson le-au ordonat civililor să evacueze regiunea în faţa avansului forţelor Kievului.

Citeşte şi: O mini-tornadă s-a produs într-o localitate din nordul Franţei – Black News

“Este vital să vă salvaţi vieţile”, a declarat duminică ministrul rus al educaţiei, Serghei Kravţov, într-un mesaj video.

Autorităţile au declarat la sfârşitul săptămânii trecute că aproximativ 25.000 de persoane au fost evacuate începând de marţi, în principal cu bărcile peste fluviul Nipru.

Tags: DoneţkHersonNiprurusiaSerghei KravţovucrainaVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina