X

Autorităţile ruse din regiunea ucraineană Herson au dejucat un atentat împotriva unui lider al administraţiei de ocupaţie

Autorităţile ruse din regiunea ucraineană Herson, cucerită de Moscova, au afirmat luni că au dejucat un atentat împotriva liderului lor din acest teritoriu, pe care Kievul încearcă să-l reia sub controlul său, transmite AFP, potrivit agerpres

Potrivit administraţiei de ocupaţie din Herson, localnici au semnalat că pe o şosea pe care urma să treacă maşina lui Vladimir Saldo a fost instalat un dispozitiv exploziv improvizat.

Citește și : Gazprom a redus livrările de gaze către OMV cu 70% din cantitatea comandată

“Teroriştii ucraineni încearcă să împiedice revenirea la pace în regiunea Herson”, a denunţat administraţia pe contul său de Telegram, alături de o fotografie ce ar înfăţişa respectivul dispozitiv.

Atacurile împotriva responsabililor instalaţi de Moscova în regiunile ocupate Herson şi Zaporojie, din sudul Ucrainei, s-au înmulţit în ultimele săptămâni, Rusia denunţând “acte de terorism” din partea Ucrainei.

La sfârşitul lui iunie, un funcţionar din administraţia de ocupaţie a fost ucis la Herson.

Mai devreme luni, autorităţile de ocupaţie din regiunea Zaporojie au afirmat că au doborât un “sabotor” ucrainean care mitraliase domiciliul unui funcţionar în districtul Melitopol, fără a-l vătăma.

“În cursul nopţii, sabotorul a tras asupra casei funcţionarului, apoi a încercat să se ascundă într-o zonă împădurită din Melitopol (…) În momentul arestării, a opus rezistenţă, deschizând focul, apoi a fost rănit mortal în ripostă”, a explicat pe Telegram un reprezentant al administraţiei, Vladimir Rogov.

Citește și : Guvernatorul regiunii Kaliningrad propune interzicerea totală a circulaţiei mărfurilor între statele baltice şi Rusia

Armata ucraineană este angajată de câteva săptămâni într-o contraofensivă pe frontul din Herson, în condiţiile în care grosul trupelor ruse sunt desfăşurate în Donbas, în estul ţării. Kievul a reuşit să recâştige teren şi să se apropie de oraşul Herson, un oraş mare cu 290.000 de locuitori, dar nu a reuşit până acum să străpungă în profunzime apărarea rusă.

Tags: HersonkievmoscovarusiaVladimir SaldoZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina