X

Autorităţile ruse l-au reţinut pe vicepremierul din Crimeea

Autorităţile de la Moscova l-au reţinut miercuri pe Vitali Nakhlupin, vicepremier al regiunii Crimeea, anexată de Rusia, acesta fiind acuzat de luare de mită, relatează dpa, potrivit agerpres.

Nakhlupin a fost responsabil de construcţia drumurilor şi de un program federal pentru dezvoltarea economiei Crimeii, au informat mass-media de stat.

Citeşte şi: Atac terorist la o şcoală din Crimeea. 10 oameni au murit şi peste 50 sunt răniţi – VIDEO

Reţinerea sa a fost confirmată de administraţia regională, care a anunţat într-un comunicat publicat pe site-ul său că are loc o anchetă în acest caz.

Nakhlupin, în vârstă de 52 de ani, a fost anterior preşedinte al comisiei financiare din Crimeea în timpul guvernării ucrainene timp de patru ani, până în 2014.

Citeşte şi: Jamal Khashoggi a fost DECAPITAT în consulatul saudit din Istanbul! Călăii lui ascultau muzică în timp ce-i dezmembrau trupul (presa turcă)

Rusia a ocupat şi anexat Peninsula Crimeea în 2014 ca răspuns la îndepărtarea de către Ucraina a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Nakhlupin a devenit apoi preşedinte al unei comisii similare sub guvernare rusă timp de doi ani până când a fost promovat în funcţia de vicepremier, potrivit site-ului administraţiei.

Tags: crimeealuare de mitamoscovarusiavicepremierVitali Nakhlupin
Categorii: Știrile zilei