Autorităţile sanitare din Lituania, ţintele unui atac cibernetic

Publicat:

Autorităţile sanitare şi alte instituţii publice din Lituania au fost ţintele unui atac cibernetic, a informat miercuri Centrul pentru securitate cibernetică al Ministerului Apărării din această ţară, citat de DPA, potrivit agerpres.  

Agenţiile guvernamentale au primit e-mailuri cu ataşamente virusate, care la deschidere răspândeau virusul Emotet în reţeaua internă de calculatoare.


Citește și : Preşedintele Algeriei s-a întors acasă după ce a fost tratat de COVID în Germania

De acolo, virusul putea trimite automat e-mailuri false şi executa alte activităţi maliţioase, a precizat Centrul pentru securitate cibernetică într-o declaraţie.

Utilizarea serverului de e-mail al autorităţilor sanitare a fost temporar restricţionată pentru a limita răspândirea virusului după descoperirea sa marţi.

Lituania a fost în mod repetat victima atacurilor cibernetice. În decembrie, un număr mare de site-uri aparţinând sectorului public au fost vizate de astfel de atacuri, care au dus la răspândirea de informaţii false.

Citește și : America Latină şi Caraibele, a doua regiune din lume care înregistrează 500.000 de morţi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.