X

Autoritățile solicită utilizarea rațională a resurselor de apă

Autoritățile solicită utilizarea rațională a resurselor de apă

În contextul condițiilor meteo extreme, autoritățile solicită populației să utilizeze rațional resursele de apă.

Citește și: Alertă la Cantemir. Mai multe case mistuite de foc și un bărbat ars de viu

În această perioadă, cele mai afectate sunt râurile Botna, Vilia, Draghiște și Cubolta. La fel, este afectat râul Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, râul Răut și afluenții săi. De asemenea, ape mici se atestă în râurile Căinari, Ciulucul de Mijloc și Ciulucul Mic. În aceste condiții, Ministerul Mediului recomandă populației și agenților  economici să consume rațional resursele de apă!

Cetățenilor li se recomandă să utilizeze apa strict pentru necesitățile vitale, casnice și menajere. Activitățile gospodărești, cum ar fi udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor, aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc, să fie evitate în această perioadă.

De asemenea, cei care folosesc resursele de apă pentru irigare sunt îndemnați  să utilizeze apa rațional, să practice irigarea pe timp de noapte pentru a diminua procesul de evaporare a apei.

Tags: caldira extremacanicula Moldovacod roșu de calduraconsum rațional de apaMinisterul Mediuluiresurse de apasecete Moldovavreme extremă
Știrile zilei