X

Autorităţile sud-coreene au arestat o femeie, la o lună după descoperirea cadavrelor a doi copii în valize în Noua Zeelandă

O femeie de 42 de ani bănuită de uciderea a doi copii ale căror rămăşiţe au fost găsite în valize în Noua Zeelandă a fost arestată în oraşul sud-coreean Ulsan (sud-est), a anunţat joi poliţia sud-coreeană, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Femeia, despre care se crede că este mama celor doi copii decedaţi, a fost plasată în arest pentru crimă în Coreea de Sud, la solicitarea Noii Zeelande, au menţionat autorităţile din cele două ţări.

Citește și : Maşina lui Zelenski a fost implicată într-un accident rutier (VIDEO)! Şoferul vinovat a fost preluat de ambulanţă

Ea a fost transferată la Seul şi va face obiectul unei proceduri de extrădare, au adăugat ele.

“Poliţia a arestat-o pe suspectă joi, într-un apartament din Ulsan, în urma unor informaţii privind localizarea sa şi datorită imaginilor camerelor de supraveghere”, a precizat Agenţia naţională de poliţie din Seul.

Suspecta “este acuzată de poliţia neozeelandeză că şi-a asasinat doi dintre copii, care aveau şapte, respectiv zece ani, în momentul faptei, în anul 2018, în regiunea Auckland”, a explicat poliţia sud-coreeană.

Femeia a venit în Coreea de Sud după comiterea crimei şi de atunci se ascundea, a mai indicat poliţia.

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, aceasta are cetăţenia Noii Zeelande, dar s-a născut în Coreea de Sud, obţinând cetăţenia după ce a imigrat. Se crede de asemenea că soţul ei a murit în Noua Zeelandă în urma unei boli.

Media locale au arătat imagini cu o femeie purtând o pereche de blugi uzaţi şi încălţată cu sandale, care îşi acoperă faţa cu o jachetă în timp ce este condusă de poliţişti la maşină.

“Nu am făcut eu asta”, a repetat ea, ca răspuns la întrebările puse de jurnalişti.

Citește și : Washingtonul anunţă un nou ajutor umanitar pentru Siria, în valoare de 756 de milioane de dolari

Descoperirea macabră a fost făcută luna trecută. Valizele făceau parte dintr-o remorcă plină cu diverse articole, cumpărată la o licitaţie de bunuri abandonate la Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, de o familie care nu bănuia ce urma să găsească înăuntru.

Investigaţiile vor continua, atât în Noua Zeelandă, cât şi în străinătate, în cadrul acestei anchete “foarte dificile”, a precizat un responsabil al poliţiei din Auckland, Tofilau Fa’amanuia Vaaelua.

Tags: arestcrimaNoua ZeelandaUlsanvalize
Categorii: Știrile zilei