Autorităţile suedeze anchetează două furturi de arme din clădiri guvernamentale

Publicat:

Un agent de securitate în clădirile guvernamentale din Stockholm a fost plasat în arest, duminică, pentru presupusul furt al unei arme de serviciu, caz care se adaugă dispariţiei recente de pistoale şi muniţie, a anunţat luni Parchetul suedez, transmite AFP, potrivit agerpres.

Agentul urmează să fie audiat în cursul zilei de luni, în prezenţa unui avocat, a indicat procurorul de caz Lucas Eriksson.


Citește și: Vremea rea provoacă decese în Franța. Printre victime se află și trei salvatori!

La finalul lunii octombrie a fost depusă o primă plângere în urma furtului a şase pistoale şi a unei cantităţi de muniţie din clădirea cancelariei, care găzduieşte birourile premierului şi ministrului justiţiei şi a cărei protecţie este asigurată de compania privată Securitas.

Potrivit presei suedeze, este vorba despre şase pistoale Glock şi 300 de gloanţe speciale păstrate în seifuri, pentru posibilitatea ridicării nivelului de ameninţare teroristă.

Citește și: Australia face un grup special de lucru pentru combaterea spionajului chinez

Ancheta va trebui să stabilească o eventuală legătură între cele două furturi, pe care ministrului apărării suedez Peter Hultqvist le-a considerat inacceptabile.

”Este nevoie de ordine în controlul armelor în ţara noastră”, a subliniat Hultqvist, citat de agenţia naţională de presă suedeză TT.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.