X

Autoritățile turce au amendat cinci posturi de televiziune pentru răspândirea de ‘informaţii înşelătoare’ despre incendii

Autoritatea turcă de monitorizare a audio-vizualului (RTUK) a dispus miercuri ca cinci posturi de televiziune să plătească amenzi ”pentru cauzarea de teamă şi panică şi pentru jignirea” oficialităţilor guvernamentale, în timpul relatărilor despre incendiile din Turcia, informează agenţia de presă Anadolu, citată de dpa, potrivit agerpres

Posturile FOX TV, KRT, TELE 1, Halk TV şi Haber Turk au fost amendate pentru răspândirea de ”informaţii înşelătoare” despre incendii şi ”în pofida tuturor avertisemntelor”, a declarat şeful RTUK, Ebubekir Sahin.

Citește și : Scurgere de petrol în Marea Neagră

Amenda urmează unor remarci ”jignitoare, insultătoare şi defăimătoare” cu privire la răspunsul guvernului turc la incendii, a explicat RTUK.

Săptămâna trecută, RTUK a ameninţat cu ”cele mai grave sancţiuni” contra canalelor TV respective, considerând că imaginile difuzate au ”demoralizat” pompierii şi localnicii, potrivit lui Ilhan Tasci, membru al RTUK.

De două săptămâni, Turcia se confruntă cu ceea ce guvernul de la Ankara a numit ”cele mai grave incendii din istoria” ţării, iar preşedintele Recep Tayyip Erdogan a devenit ţinta criticilor pentru modul în care gestionează această criză. Şeful statului turc a ripostat, acuzând unele media că promovează o ”teroare a minciunilor”.

Citește și : Fostul dictator din Sudan va fi predat CPI

Tags: Fox TVHaber TurkHalk TVincendiiKRTTELE 1turcia
Categorii: Diaspora