Autoritățile ucrainene au identificat cinci soldați ruși care au tras asupra civililor în regiunea Kiev

Publicat:

Autoritățile ucrainene spun că au identificat cinci soldați ruși care ar fi tras asupra unor mașini civile în regiunea Kiev în primele zile ale războiului, scrie Sky News, informează mediafax.

Imaginile de pe camerele de supraveghere colectate de anchetatorii ucraineni arată cum militarii trag în mașini civile de-a lungul drumurilor de lângă Hostomel, un oraș situat la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.


Citește și : Parlamentul European a anunţat nominalizările din acest an pentru premiul Saharov

Într-unul dintre clipuri, o mașină ia foc după ce a fost lovită de gloanțele trupelor staționate în pădurea de vizavi. Șoferul mașinii a murit, potrivit lui Ihor Klymenko, șeful poliției naționale ucrainene.

Klymenko a declarat că soldații ruși au tras ca și cum ar fi fost în “safari”. Una dintre mașinile examinate în cadrul cazului avea 178 de găuri de glonț, a spus el.

Citește și : Taifunul Noru a atins uscatul în Vietnam

Soldații ruși sunt acuzați de uciderea a cinci persoane și de rănirea altor șase, care încercau să fugă din Hostomel pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a invadat țara. În total, 11 persoane au fost ucise și 14 rănite pe porțiunea de drum în cauză, spun autoritățile ucrainene.

Serviciile de securitate ucrainene au susținut într-un comunicat că soldații ruși inculpați au tras în 12 mașini pe o perioadă de șase ore. Potrivit serviciilor de securitate, trei dintre cei cinci bărbați identificați au dat ordinul de a trage asupra vehiculelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.