Autorităţile ucrainene declanşează o anchetă ‘pentru terorism’ după o explozie ce a vizat un deputat

Publicat:

Autorităţile ucrainene au deschis o anchetă ‘pentru terorism’ şi au acuzat Rusia, joi, la o zi după explozia unei bombe ce a vizat un deputat al opoziţiei, care a fost rănit, alte două persoane fiind ucise, informează AFP. 

A fost declanşată o anchetă pentru ‘act de terorism’, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a serviciilor de securitate ucrainene (SBU), Olena Gitlianska.


Explozia, care a avut loc lângă un scuter parcat pe o stradă din Kiev miercuri seara, în timp ce deputatul Igor Mossiiciuk ieşea din studioul postului de televiziune Espreso, a ucis garda sa de corp şi un trecător, potrivit autorităţilor.

Membru al Partidului Radical, în prezent în opoziţie, deputatul a fost rănit în explozie, alături de alte patru persoane.

Potrivit ‘primei ipoteze’ studiate de anchetatori, este vorba de ‘o tentativă de ucidere’ a deputatului, ‘organizată de serviciile speciale ruse’, a declarat la rândul său Pavlo Kononenko, viceprocurorul Kievului.

Alte două ipoteze principale vizează ‘activităţile politice’ ale parlamentarului şi un conflict personal, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins orice acuzaţie ce incriminează responsabili ruşi, estimând că acestea sunt alimentate de ‘rusofobie’.

Este vorba de ‘o încărcătură explozivă artizanală, construită probabil pe baza unei alarme de maşină’, potrivit lui Kononenko. Niciun suspect nu a fost deocamdată arestat, a adăugat procurorul Kievului, Roman Govda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.