Autoritățile ucrainene efectuează exerciții de intervenție în caz de dezastru la un sit nuclear

Publicat:

Autoritățile ucrainene au efectuat un exercițiu de intervenție în caz de dezastru la un sit nuclear, potrivit Sky News, informează mediafax.

Exercițiile au fost efectuate în urma bombardamentelor repetate din zona Zaporojie în care se află cea mai mare centrala nucleară din Europa.


Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului

Atât Rusia, cât și Ucraina s-au acuzat reciproc de atacuri în apropierea și asupra instalației în ultimele zile, în timp ce oficialii au avertizat cu privire la potențialele pericole ale unui accident nuclear.

În cadrul exercițiilor de urgență, participanții ucraineni au purtat echipament de protecție complet și s-au ocupat de un bărbat care pretindea că este o victimă. Acesta a fost supus unei scanări de radiații înainte de a fi așezat pe o targă și urcat într-o ambulanță.

Participanții au fost și ei verificați pentru prezența radiațiilor înainte de a fi spălați cu furtunul și de a se debarasa de echipamentul lor.

Autoritățile ucrainene au declarat că exercițiile vor fi repetate în zilele următoare.

Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Ministrul Energiei, Herman Halushchenko, a spus că guvernul ucrainean este foarte preocupat de siguranța centralei. „De aceea ne aflăm aici, de aceea am creat acest grup”, a declarat ministrul ucrainean.

Atât Rusia, cât și Ucraina au declarat că doresc ca inspectorii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică să viziteze centrala de la Zaporojie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina Acceptarea condiției Rusiei ca Ucraina să fie neutră ar putea lăsa țara la mila Moscovei. Ce...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor Armata rusă a revendicat marţi ocuparea unei noi localităţi în provincia Doneţk din estul...

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o – studiu

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o - studiu Soldații ruși sapă tranșee în apropierea centralei nucleare din Zaporojie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.