Autorul unui atac islamist din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Publicat:

Un palestinian solicitant de azil în Germania a fost condamnat joi de un tribunal din Hamburg la închisoare pe viaţă pentru un atac islamist cu cuţitul, comis în iulie 2017 şi în care a ucis o persoană şi a rănit alte şase, relatează AFP, conform agerpres.

Judecătorii au reţinut împotriva lui Ahmad Alhaw (foto), în vârstă de 27 de ani, circumstanţe agravante pentru ‘islamism’, ceea ce înseamnă că palestinianul va trebui să stea după gratii cel puţin 15 ani, fără posibilitate de eliberare condiţionată.


Citeşte şi: Regina Marii Britanii a fost ţinta unui atentat 

Alhaw a recunoscut că este autorul atacului, pe care l-a numit o ‘contribuţie la jihadul mondial’.

La sfârşitul lunii iulie 2017, el a intrat în plină zi într-un supermarket din Hamburg, a luat de pe raft un cuţit de bucătărie cu lama de 20 cm, cu care a înjunghiat mortal un client în vârstă de 50 de ani.

Tânărul a fugit apoi pe stradă, unde a rănit alte şase persoane, strigând ‘Allah Akbar’, înainte de a fi neutralizat de trecători, printre care un afgan solicitant de azil.

Palestinianul, care trăieşte în Europa de nouă ani, sosise în Germania în martie 2015, venind din Norvegia, via Suedia şi Spania.

Radicalizarea sa s-a produs în cursul anului 2016, când şi-a şi depus cererea de azil. Deşi solicitarea i-a fost respinsă şi în pofida semnelor privind deriva sa extremistă, nu a putut fi expulzat pentru că nu avea acte de identitate, ceea ce a alimentat criticile faţă de autorităţi.

Potrivit parchetului, Alhaw ‘a căutat la întâmplare victime care, după părerea lui, comiteau nedreptăţi împotriva musulmanilor’. ‘Era important pentru el să ucidă cât mai mulţi creştini germani posibil. El dorea ca acţiunea să fie înţeleasă ca o contribuţie la jihadul mondial’, au subliniat procurorii.

Citeşte şi: Un german a fost arestat în Afganistan. El era consilierul militar al unui lider taliban

Ancheta nu a relevat însă nicio legătură cu organizaţia Stat Islamic, acreditând mai degrabă ideea unui ‘lup solitar’. Acuzatul a recunoscut că din 2014 a urmărit înregistrări video de propagandă ale grupării jihadiste.

Rămas tăcut pe toată durata procesului, Alhaw a prezentat totuşi scuze victimelor şi apropiaţilor acestora în ultima zi de audieri. Tot atunci, el a apărut pentru prima oară cu barba rasă, după cum a remarcat presa germană.

‘Nu mă pot întoarce în timp. Singurul lucru pe care îl pot face este să vă prezint scuze şi să sper că mă veţi ierta’, a declarat palestinianul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.