Autorul atacului armat de la o sinagogă din California a pledat nevinovat în faţa unei instanţe din San Diego

Publicat:

Tânărul de 19 ani care a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din California, omorând o femeie şi rănind alte trei persoane, a pledat nevinovat marţi în faţa unei instanţe din San Diego, relatează AFP, potrivit Agerpres.

John Earnest a rămas impasibil în cursul scurtei audieri destinate să i se aducă la cunoştinţă oficial acuzaţiile reţinute împotriva lui pentru acest atac comis contra sinagogii Chabad din Poway (sudul Californiei): omor şi tentativă de omor.


Citește și : Brexit: Guvernul May doreşte să încheie discuţiile cu opoziţia laburistă săptămâna viitoare

El mai este acuzat că a dat foc unei moschei, pe 23 martie, la Escondido, un act pe care l-ar fi revendicat într-un pamflet rasist şi antisemit publicat sâmbătă pe internet, cu câteva ore înainte de a comite atacul de la sinagogă.

John Earnest a pledat nevinovat prin intermediul avocatului său şi a pronunţat doar un singur cuvânt, “da”, atunci când judecătorul l-a întrebat dacă acceptă termenul stabilit înainte de prima sa înfăţişare, prevăzută pentru 30 mai.

Suspectul a pătruns înarmat sâmbătă dimineaţă în sinagoga din Poway, în apropiere de San Diego, deschizând focul cu ajutorul unei puşti de asalt care s-a blocat, potrivit martorilor. El a ucis o femeie de 60 de ani, Lori Gilbert Kaye, şi a rănit trei persoane, printre care un copil şi rabinul Yisroel Goldstein – care şi-a pierdut un deget -, potrivit unui bilanţ comunicat de autorităţi.

Circa o sută de persoane se aflau în sinagogă la acea oră.

Acest atac, comis în ultima zi de Pesah (Paştele evreiesc), a avut loc exact după şase luni de la cel care a costat viaţa a 11 persoane într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania (estul Statelor Unite).

Citește și : Venezuela: Un lider militar din tabăra Maduro a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziția

John Earnest este acuzat că a comis “crime motivate de ură”, o circumstanţă agravantă ce i-ar putea atrage o sentinţă mai severă mergând până la pedepsa cu moartea dacă este găsit vinovat. Această calificare se referă la un act îndreptat împotriva unei persoane vizate din cauza anumitor caracteristici ale identităţii sale, cum ar fi rasa, religia, naţionalitatea, orientarea sexuală sau dizabilitatea.

Tânărul, elev la o şcoală de infirmieri, rămâne în arest, mai notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.