X

Autorul atacului din Manchester, arestat

Autoritățile britanice au anunțat că au reținut atacatorul care a înjunghiat trei persoane în stația de metrou Victoria din orașul Manchester, în noaptea de Revelion, incidentul fiind investigat drept unul de natură teroristă, relatează agenția de presă Reuters, potrivit mediafax.

Suspectul, în vârstă de 25 de ani, va fi supus mai multor teste pentru a-i fi evaluată sănătatea psihică. Autoritățile tratează în continuare incidentul ca fiind posibil de natură teroristă.

Citește și : Jeremy Hunt: Premierul May va găsi o cale de a trece prin parlament acordul referitor la Brexit

„Investigația pentru terorism rămâne deschisă. Nu există dovezi privind implicarea altor persoane în acest atac, dar nu excludem nici această posibilitate”, au anunțat reprezentanții poliției din Manchester.

Printre victimele atacului se numără și un polițist. Autorul a fost auzit strigând sloganuri islamiste în timpul atacului.

Sam Clack, producător BBC, care a fost martor la acest incident, a declarat că atacatorul strigat “Allah” în timpul incidentului.

“Individul a spus, cuvintele lui exacte au fost: «Atât timp cât continuați să bombardați alte țări, acest fel de mizerii vor continua să se producă»”, a declarat Sam Clack.

Citește și : Explozie într-un bloc de locuinţe în Rusia: bilanţul a crescut la 21 de morţi

Tags: atacmanchestermetroupolitiapolitistSam ClackVictoria
Categorii: Diaspora