Autorul atacului terorist din Budapesta și-a aflat sentința

Publicat:

Un cetăţean ungar în vârstă de 25 de ani a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru comiterea la Budapesta, în septembrie 2016, a unui atentat cu bombă artizanală, soldat cu rănirea gravă a doi poliţişti aflaţi în patrulare, transmit AFP şi MTI, potrivit agerpres.

Bomba artizanală, care conţinea cuie, a fost plasată la baza unui imobil situat pe un bulevard din centrul Budapestei şi fusese special realizată pentru a ucide poliţişti, potrivit capetelor de acuzare.


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

Suspectul, care nu avea un trecut infracţional, a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video şi arestat la o lună după comiterea faptelor survenite pe 24 septembrie 2016.

Anchetatorii au exclus rapid pista jihadistă şi au ajuns la concluzia că bărbatul, identificat după iniţialele numelui său drept L.G.P., a acţionat singur. În timpul procesului, acesta a negat că este autorul atentatului, însă a recunoscut faptele ulterior, în timpul anchetei. Motivele acestui atentat nu sunt însă cunoscute.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

Condamnatul va trebui, de asemenea, să achite o amendă în valoare de 340.000 euro, conform deciziei primei instanţe. Avocatul său a denunţat lacune în desfăşurarea anchetei şi în examinarea psihiatrică a clientului său, anunţând că va contesta în apel decizia tribunalului.

Atentatul de la Budapesta a fost comis cu numai o săptămână înaintea unui referendum anti-migranţi organizat de guvernul ungar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.