X

Autorul atacului terorist din Budapesta și-a aflat sentința

Un cetăţean ungar în vârstă de 25 de ani a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru comiterea la Budapesta, în septembrie 2016, a unui atentat cu bombă artizanală, soldat cu rănirea gravă a doi poliţişti aflaţi în patrulare, transmit AFP şi MTI, potrivit agerpres.

Bomba artizanală, care conţinea cuie, a fost plasată la baza unui imobil situat pe un bulevard din centrul Budapestei şi fusese special realizată pentru a ucide poliţişti, potrivit capetelor de acuzare.

Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

Suspectul, care nu avea un trecut infracţional, a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video şi arestat la o lună după comiterea faptelor survenite pe 24 septembrie 2016.

Anchetatorii au exclus rapid pista jihadistă şi au ajuns la concluzia că bărbatul, identificat după iniţialele numelui său drept L.G.P., a acţionat singur. În timpul procesului, acesta a negat că este autorul atentatului, însă a recunoscut faptele ulterior, în timpul anchetei. Motivele acestui atentat nu sunt însă cunoscute.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

Condamnatul va trebui, de asemenea, să achite o amendă în valoare de 340.000 euro, conform deciziei primei instanţe. Avocatul său a denunţat lacune în desfăşurarea anchetei şi în examinarea psihiatrică a clientului său, anunţând că va contesta în apel decizia tribunalului.

Atentatul de la Budapesta a fost comis cu numai o săptămână înaintea unui referendum anti-migranţi organizat de guvernul ungar.

Tags: atantatbomba artizanalabudapestaUngaria
Categorii: Diaspora