Autorul atentatului sinucigaş care s-a soldat cu 101 de morţi în Pakistan purta uniformă de poliţist

Publicat:

Autorul atentatului sinucigaş care s-a soldat cu 101 de morţi într-o moschee din cadrul cartierului general al poliţiei din Peshawar, în Pakistan, purta uniformă de poliţist, a anunţat joi un responsabil al poliţiei, informează AFP, potrivit agerpres.

Agenţii de serviciu “nu l-au controlat pentru că era în uniformă de poliţie (…). A fost o încălcare în materie de securitate”, a declarat Moazzam Jah Ansari, şeful poliţiei din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în timpul unei conferinţe de presă.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Poliţia are “o idee destul de clară” asupra identităţii lui, făcând o legătură între capul său, găsit la locul exploziei, şi imagini de pe supravegherea video.

“Există o întreagă reţea în spatele lui”, a adăugat Ansari, explicând că atacul de luni nu a fost planificat doar de autorul acestuia.

Sute de poliţişti participau la o rugăciune, luni după-amiaza, în moscheea din cartierul general al poliţiei, atunci când a avut loc explozia, provocând prăbuşirea unui zid şi zdrobirea agenţilor de poliţie.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Autorităţile anchetează pentru a stabili cum s-a putut produce o asemenea breşă de securitate în una dintre zonele cele mai intens controlate din oraş, unde se aflau birourile serviciilor de informaţii şi de contraterorism, alături de secretariatul regional.

Acesta este cel mai sângeros atac produs în Pakistan după mai mulţi ani şi cel mai grav de la escaladarea violenţelor în regiune după ce talibanii au revenit la putere la Kabul, în 2021, în Afganistan. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.