X

Autorul uneia dintre cele mai mari fraude din istoria SUA este acuzat că a mituit cel puțin un oficial din China

Sam Bankman-Fried, fondatorul firmei falimentare de criptomonede FTX, este acuzat că a mituit cel puțin un oficial din China. Acuzația se adaugă cazului de fraudă pe care autoritățile americane l-au dezvăluit anul trecut , informează mediafax.

Autoritățile americane îl acuză pe antreprenor că a autorizat o mită de „cel puțin 40 de milioane de dolari” pentru a încerca să obțină acces la conturile înghețate de autoritățile chineze.

Citește și :  Rusia avertizează cu consecinţe grave dacă Armenia aderă la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale

Bankman-Fried ar fi autorizat mita după ce autoritățile chineze au înghețat conturile care conțineau aproximativ 1 miliard de dolari în criptomonede. Acestea aparțineau firmei sale de tranzacționare, Alameda. Potrivit anchetatorilor, conturile au fost eliberate, iar criptomonedele au fost mutate într-un cont privat.

Acuzațiile se adaugă cazului de fraudă pe care autoritățile americane l-au dezvăluit anul trecut după prăbușirea FTX. Bankman-Fried a pledat nevinovat. În prezent, el este în arest la domiciliu în casa părinților săi din California și așteaptă procesul.

Anul trecut, autoritățile americane l-au acuzat pe Bankman-Fried de comiterea „uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”. FTX a intrat în faliment, lăsând multe persoane în imposibilitatea de a-și retrage fondurile. Omul de afaceri care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile a fost arestat în Bahamas.

Citește și : Germania exclude boicotarea JO 2024

Tags: BahamasChinafraudeFTXSam Bankman-FriedSUA
Categorii: Știrile zilei