X

Autorul unui atac cu cuţitul la Manchester a pledat vinovat de tentativă de crimă

Un bărbat arestat după un atac cu cuţitul ce a făcut trei răniţi într-o gară din Manchester (nord-vestul Angliei) în seara de Revelion anul trecut a pledat vinovat marţi de tentativă de crimă, informează France Presse, potrivit agerpres.

Mahdi Mohamud, în vârstă de 26 de ani, este acuzat că a înjunghiat doi trecători în Gara Victoria din Manchester şi apoi un agent din poliţia transporturilor care a încercat să-l oprească. El a fost auzit strigând “Allah Akbar” şi “Califatul să trăiască”.

Citește și : Un avion a pătruns neautorizat în spaţiul aerian protejat la Washington. Accesul la Casa Albă şi la Capitoliu, RESTRICȚIONAT

În timp ce a compărut marţi în faţa unui tribunal din Manchester, el a pledat vinovat de trei tentative de omor şi deţinere de documente pentru pregătirea unui act terorist.

Suspectul, cetăţean olandez dintr-o familie originară din Somalia, a sosit în Regatul Unit la vârsta de nouă ani şi s-a radicalizat pe internet, potrivit poliţiei.

Atacul a avut loc lângă Manchester Arena, unde un atentat sinucigaş comis de un britanic de origine libiană a făcut 22 de morţi, printre care mai mulţi copii, pe 22 mai 2017, după un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

Citește și : Ion Chicu: Republica Moldova ar putea lua o pauză în colaborarea cu FMI

Tags: Allah AkbarcrimaMahdi MohamudmanchesterRevelion
Categorii: Diaspora