X

Autostrada „Unirii” A8: Noile loturi montane intră în faza de licitație, finanțare din fonduri UE

Autostrada „Unirii” A8: Noile loturi montane intră în faza de licitație, finanțare din fonduri UE

Autostrada „Unirii” A8: Licitațiile pentru cele patru loturi montane, aprobate de CNIR Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) a aprobat lansarea licitațiilor pentru cele patru loturi montane ale Autostrăzii „Unirii” A8, care va conecta Târgu Mureș de Iași și, ulterior, de noul Pod Ungheni cu Republica Moldova.
Anunțul a fost făcut pe 1 octombrie, conform informațiilor transmise de HotNews. Licitațiile vizează proiectarea și execuția secțiunii Sărățeni-Pipirig, având o lungime totală de 116 km, împărțită în următoarele loturi:
Proiectul prevede construirea a 38 de tuneluri și 183 de poduri, pasaje și viaducte pe traseul celor patru loturi, care vor traversa județele Mureș, Harghita și Neamț. Termenele de realizare sunt stabilite la 54 de luni (14 luni pentru proiectare și 40 pentru execuție) pentru loturile 1 C, 2 A și 2 B, iar pentru lotul 1 D la 34 de luni (10 luni proiectare și 24 execuție).
Finanțarea acestui proiect va fi asigurată prin fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Transport 2021-2027. În ceea ce privește celelalte tronsoane ale Autostrăzii A8, cele de capăt (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului) sunt deja contractate și în etapa de proiectare, iar un tronson din apropierea Târgu Neamț este în prezent în curs de licitație. De asemenea, pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași, Studiul de Fezabilitate a fost recent avizat, având un cost estimat la peste 5 miliarde de euro și urmând să includă 14 tuneluri.
1. Licitațiile pentru cele patru loturi montane ale Autostrăzii „Unirii” A8, aprobate de CNIR 2. Autostrada „Unirii” A8: Proiectul de 116 km avansează cu noi licitații 3. CNIR lansează licitații pentru loturile montane ale Autostrăzii A8, conectând Târgu Mureș de Iași 4. Autostrada A8 va include 38 de tuneluri și 183 de structuri pe traseul montan 5. Finanțare europeană pentru Autostrada „Unirii”: Licitații pentru loturile Sărățeni-Pipirig 6. Lucrările la Autostrada A8: Termene și structuri impresionante pe traseul Târgu Mureș-Iași 7. Proiectele de infrastructură rutieră avansează: CNIR anunță licitațiile pentru Autostrada A8 8. Autostrada „Unirii” A8: Noile loturi montane intră în faza de licitație, finanțare din fonduri UE 9. Construcția Autostrăzii A8 începe cu cele patru loturi montane: detalii și termene 10. Autostrada A8: Proiect de mare amploare pentru conectarea Moldovei la infrastructura rutieră europeană
Tags: A8Autostrada Unirii
Categorii: SocialȘtirile zilei