Autostrada Unirii avansează. Când va fi gata

Publicat:

Autostrada Unirii avansează. Când va fi gata

Autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului își propun „ca în 2030 să putem circula de la București la Chișinău pe autostradă”. Despre aceasta scrie, într-o postare pe Facebook, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la ministerul transporturilor din România, relatează IPN.

Oficialul informează că, la invitația Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, a fost zilele acestea la Chișinău, pentru a discuta despre proiectele privind infrastructura de transport.


În cadrul discuțiilor despre implementarea proiectelor feroviare și rutiere pentru conectarea României și Republicii Moldova, au fost analizate stadiul Autostrăzii Unirii A8, dar și al tronsonului de autostradă care va lega Ungheni (RO) de Chișinău (MD). „Ținta noastră comună este ca în 2030 să putem circula de la București la Chișinău pe autostradă”, afirmă secretarul de stat la ministerul român al transporturilor.

Citește și: Prima țară din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină

În context, s-a făcut o radiografie a stadiilor proiectelor aferente podurilor peste Prut și a punctelor vamale din fiecare zonă, următorul punct vamal care va avea control coordonat fiind Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiulești – Galați.

La rândul său, partea moldovenească a emis un comunicat că „discuția secretarului de stat în domeniul infrastructurii rutiere, Nicolai Mîndra, cu omologul său român, Irinel Ionel Scrioșteanu s-au axat pe schimbul de bune practici și experiența României în utilizarea sistemelor informatice în transportul feroviar din cele două țări”. Iar în ceea ce privește infrastructura feroviară, s-a discutat despre posibilitățile de dezvoltare a tehnologiilor informaționale privind transportul feroviar de peste Prut, în conformitate cu standardele UE de interoperabilitate și securitate informatică.

Implementarea acestor proiecte este necesară pentru interconectarea sistemelor de transport ale Republicii Moldova cu sistemele de transport ale României, precum și ale celorlalte țări ce fac parte din Uniunea Europeană, reprezentând un pas important în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele Miniştrii Apărării din cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -...

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local Locuitorii orașului Cricova vor putea face în continuare sport pe un nou...

Scurgeri periculoase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: ‘Risc major pentru siguranță’

Scurgeri periculoase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: 'Risc major pentru siguranță' O secțiune rusă a Stației Spațiale Internaționale (ISS), la care au...

S-au împlinit 21 de ani de la înființarea Muzeului „Maximilian Hacman” din satul Oprișeni

S-au împlinit 21 de ani de la înființarea Muzeului „Maximilian Hacman” din satul Oprișeni Colecțiile lui sunt o mărturie a istoriei seculare a localității, atestată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.