Autostrade per l’Italia confirmă disponibilizarea a 500 milioane de euro pentru Genova

Publicat:

Consiliul de administraţie al Autostrade per l’Italia, societatea care administrează podul prăbuşit acum o săptămână la Genova, a confirmat marţi că 500 milioane de euro sunt deja disponibili ca ajutoare pentru acest oraş şi pentru reconstruirea infrastructurii, transmite AFP, conform agerpres.

‘În aşteptarea rezultatelor verificărilor în curs, consiliul şi-a însuşit o primă listă de iniţative, de o valoare estimată preliminar la 500 milioane de euro din fonduri proprii, deja anunţată în conferinţa de presă susţinută sâmbătă la Genova’, se menţionează într-un comunicat publicat marţi.


Citește și : Rusia acuză Marea Britanie că încearcă să-şi impună politica ostilă faţă de Moscova asupra UE și SUA

‘Făcând totalul, ajungem rapid la o jumătate de miliard de euro (…). Sunt fonduri ce vor fi disponibile începând de luni’, a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Giovanni Castellucci, directorul general al operatorului privat Autostrade per l’Italia, ameninţat de guvern cu revocarea licenţei.

Această sumă include un fond de ‘milioane de euro’ pentru familiile celor 43 de persoane decedate, un alt fond de ‘zeci de milioane de euro’ gestionat de administraţia locală pentru relocarea rezidenţilor imobilelor de sub viaduct, precum şi costurile construirii unui nou pod, a precizat Castelluci.

Comunicatul de marţi al consiliului de administraţie nu intră în detalii în ce priveşte repartizarea celor 500 milioane de euro, dar confirmă termenele pentru construirea unui nou pod – opt luni după obţinerea unui acord oficial – şi eliminarea taxelor de autostradă în zona Genovei.

Citește și : Peste 2 milioane de musulmani aflaţi în pelerinaj la Mecca celebrează Sărbătoarea Sacrificiului

Consiliul de administraţie a ţinut să precizeze că şi-a început şedinţa printr-un minut de reculegere.

Grupul Atlantia, controlat de familia Benetton şi care deţine Autostrade per l’Italia, va avea miercuri o şedinţă a propriului său consiliu de administraţie pentru a lua în discuţie consecinţele prăbuşirii podului de la Genova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.