X

Avalanșă masivă în Siberia: Şapte excursionişti sunt daţi dispăruţi – FOTO

Şapte excursionişti au fost daţi dispăruţi, iar unii dintre aceştia ar putea fi decedaţi, în urma unei avalanşe produse în regiunea rusă a Munţilor Altai (Siberia), a indicat miercuri Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă în timp ce o echipă de salvatori se îndreaptă spre locul accidentului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un grup format din nouă persoane a fost surprins luni de o avalanşă în aşa-numiţii Alpi Chuya din lanţul muntos Altai, regiune din sudul Siberiei situată în apropiere de graniţele cu Mongolia, China şi Kazahstan.


Citește și: Atac armat într-o școală din SUA: Un elev a fost ucis şi alţi şapte răniţi

“Doi supravieţuitori” au reuşit să ajungă singuri, miercuri, într-un sat şi au avertizat autorităţile, a declarat agenţiilor ruse şeful serviciilor de intervenţii de urgenţă din Altai, Andrei Burlakov.

“Deoarece este vorba despre o avalanşă destul de extinsă, operaţiunile de căutare şi salvare se pot întinde pe o durată nedeterminată”, a spus el.

Citește și: Pompeo și-a anulat vizita în Germania pentru o deplasare urgentă la Bagdad

Victimele sunt excursionişti experimentaţi, care au abordat un traseu montan dificil, însă aprobat de autorităţi, a explicat instructorul lor, Vladimir Yudin, pentru postul rus BFM. El a adăugat că ar putea fi nevoie de aşteptarea verii pentru o cercetare amănunţită a zonei.

Potrivit lui Yudin, excursioniştii făceau parte dintr-un grup venit din Novosibirsk, cel mai mare oraş din Siberia.

Tags: Alpi Chuyaavalanşăexcursioniştimuntii altaiNovosibirskrusiasiberia
Categorii: Știrile zilei