X

Avere nejustificată de peste jumătate de milion. Un fost vameș a fost trimis în judecată

Avere nejustificată de peste jumătate de milion. Un fost vameș a fost trimis în judecată

Un fost funcționar public cu statut special în cadrul Serviciului Vamal riscă să rămână fără  571 466 de lei după ce inspectorii de integritate au constatat că fostul vameș nu-și poate justifica averea.

Citește și: Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei

Actul de constatare a fost emis astăzi. Potrivit sesizării, în baza căreia a fost inițiată ancheta încă în luna ianuarie, se indică asupra suspiciunilor despre depășirea cheltuielilor în raport cu veniturile realizate de către fostul funcționar și membrii familiei sale.

După jumătate de an, inspectorii din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) au constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către Sergiu Ciuntu, ex-funcționar public cu statut special în cadrul Serviciului Vamal al RM. S-a constatat diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat, în mărime de 571 466,51 de lei în anul fiscal 2020 la data de 14.11.2020, diferență ce a fost constatată între averea dobândită și veniturile obținute în aceeași perioadă de către Sergiu Ciuntu și membrii familiei.

Cauza a fost transmisă în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Tags: ANIAutoritatea Națională de Integritateavere nejustificataServciiul Vamal al R. Moldova
Știrile zilei