X

Averea nejustificată a lui Sergiu Osoianu: ANI identifică discrepanțe de peste 622.000 de lei

Averea nejustificată a lui Sergiu Osoianu: ANI identifică discrepanțe de peste 622.000 de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că președintele interimar al Judecătoriei Strășeni, Sergiu Osoianu, și membrii familiei sale dețin o avere nejustificată de peste 622 de mii de lei.
Aceasta diferență substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate în perioada 2018-2021 a fost identificată în urma unei investigații jurnalistice.
Conform celei mai recente declarații de avere și interese personale, Osoianu a raportat deținerea unui teren și a unei locuințe, dar autorul sesizării consideră că există o discrepanță semnificativă între veniturile declarate și cheltuielile efectuate.
ANI va transmite cauza în instanță pentru a solicita confiscarea averii nejustificate. Dacă instanța va aproba cererea ANI, Sergiu Osoianu își va pierde funcția și nu va putea ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani. Actul de constatare al ANI poate fi contestat în continuare.
1. **Președintele interimar al Judecătoriei Strășeni, Sergiu Osoianu, acuzat de ANI de avere nejustificată** 2. **Averea nejustificată a lui Sergiu Osoianu: ANI identifică discrepanțe de peste 622.000 de lei** 3. **Sergiu Osoianu, președintele interimar al Judecătoriei Strășeni, sub investigația ANI pentru avere nejustificată** 4. **Discrepanțe majore în averea lui Sergiu Osoianu: ANI cere confiscarea bunurilor** 5. **ANI cere excluderea lui Sergiu Osoianu din funcția de președinte interimar al Judecătoriei Strășeni**
Tags: Averea nejustificatăSergiu Osoianu
Justiţie